Safe travel

Våra rutiner för en trygg semester under corona-pandemin 

Vi uppdaterar denna sidan löpande när nya direktiv meddelas från myndigheterna på Madeira. Sidan är senast uppdaterad 28/12.

Vi har arbetat för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester.  Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav.  Läs mer här >>> https://www.ving.se/resor/tryggt-resande

Förhållningsregler för Corona, som förnärvarande gäller på Madeira: 
  

Fr.o.m lördagen den 27/11 så ska man vid besök på offentliga platser inomhus eller på olika evenemang utomhus kunna visa upp ett vaccinationsbevis ELLER ett tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är max 180 dagar gammalt ELLER ett negativt antigentest som inte får vara äldre än en vecka. Det skrivs i vissa informationskanaler om att restauranger och barer kräver vaccinationsbevis och ett antigentest i tillägg, men är man vaccinerad så är det en rekommendation att gärna ha både och, ej obligatoriskt med test. Vi rekommenderar att alltid ha vaccinationsbeviset eller resultatet av test tillgängligt när man är ute och rör på sig. 

Detta gäller inte på hotell, men dock på restauranger utanför ditt hotell så finns kravet att detta ska kunna visas upp. Detta gäller även på post, bank, butiker, buss och taxi som exempel.  

Är man ovaccinerad eller inte har ett tillfrisknande bevis och behöver ta ett antigentest så erbjuder vissa apotek tester men detta ska förbokas hos dem eller så kan test tas i något av de olika "test-tälten" som finns utplacerade i Funchal (bland annat vid katedralen) och Lidoområdet (mittemot hotell Girasol efter Estrada Monumental). I dessa tält behöver man ej förboka tid, första gången man tar testet så är det gratis men behöver man fler test så kan testet kosta runt 20 €. Hör gärna med receptionen på ditt hotell så kan dem hjälpa dig med att visa vägen till det närmaste tältet eller apotek. Ett antigentest är giltigt i 7 dagar som ett bevis. 

 • Alla över 6 år ska bära munskydd. 
 • Munskydd ska bäras inomhus och utomhus, samt i lokaltrafik, taxi och på transferbussen. Distansering med 1,5 meter rekommenderas. 

 • Turistaktiviteter, Så som bussutflykter, Jeepsafari och båtutflykt körs med 100% kapacitet.

 • Restauranger och barer får servera till 2/3 kapacitet 
 • Det får max sitta 6 personer vid varje bord inomhus 
 • Det får max sitta 6 personer vid varje bord utomhus. 
   
 • Läs närmare på ert hotell om vilka förhållningsregler dem har. 
 • Får man symptom. Stanna på hotellrummet! Ring till receptionen. 
 • Goda tips:  
  -Ha alltid vaccinationsbeviset eller resultatet av antigentestet lätt tillgängligt, och munskyddet med dig, använd handsprit och tvätta händerna ofta. Håll 1,5 meters avstånd.

Inresa till Sverige 

Om du reser utanför Norden och varken är fullvaccinerad eller har haft covid-19 senaste halvåret rekommenderas du att testa dig direkt när du kommer tillbaka till Sverige. Oavsett om du är vaccinerad eller ej bör du också vara försiktig med vilka du träffar den närmaste veckan efter resan.

Utländska medborgare som är 12 år eller äldre  och inte bor i Sverige ska uppvisa ett vaccinationsbevis eller ett negativt covid-19-test för att få resa in i Sverige. Gäller ej för personer som har uppehållstillstånd i Sverige.

Läs vad som gäller för just dig på: Corona – så påverkas resandet till Sverige | Polismyndigheten (polisen.se)